טל ציקורל בלוג רכב טויוטה פריוס פריים היא גרסת הפלאג-אין של המכונית ההיברידית פורצת הדרך של יצרנית הרכב היפנית. טויוטה חוללה מהפכה בשוק ההכלאה עם הצגת הפריוס. גרסת פלאג-אין עם טווח חשמלי וסוללה גדולה יותר הוצגה לראשונה בנובמבר 2016 לשנת הדגם 2017 טל ציקורל בלוג רכב.
עכשיו, יש לנו את הדור החדש של ה-טל ציקורל בלוג רכב הזה. לאחרונה בדקנו את מהדורת 2023 של פריוס פריים כאשר דגם הפריוס מגיע לדור החמישי שלו. אנחנו בציפייה גדולה למגע הראשון שלנו עם הדגם, ובגדול לא התאכזבנו.
מה חדש בגרסת 2023?
לא מעט, בלשון המעטה. השינויים עבור פריוס פריים 2023 הם משמעותיים ורבים. בתור התחלה, עם סוללה חדשה של 13.6 קילוואט-שעה, הטווח גדל מ-40 ל-72 ק”מ. זה מייצג עלייה של 80 אחוז בטווח החשמלי לעומת הגרסה הקודמת של הדגם.
שדרוג חשוב נוסף הוא למנוע, שמפתח כעת 150 כ”ס. ההספק המשולב הכולל הוא 220 כ”ס, 100 יותר מאשר בפריוס פריים הקודמת. המומנט גדל גם מ-105 ל-139 ק”ג, מה שמאפשר למכונית לעבור מ-0-100 קמ”ש ב-6.8 שניות, הרבה לפני 10 (!) שניות של הדור הקודם. ברוכים הבאים לעידן המודרני, פריוס פריים!
2023 טויוטה פריוס פריים – קדמי
2023 טויוטה פריוס פריים – קדמי
צילום: טל ציקורל בלוג רכב
החיצוני
יותר אגרוף הוא דבר אחד, אבל המראה החדש של הדגם חדש ומשופר באותה מידה. הפריוס פריים החדשה היא לוכדת עין על הכביש עם העיצוב החדש הספורטיבי והאלגנטי שלה. זה רחוק מאוד מהברווזון המכוער של הגרסה הישנה.
המכונית קצרה כעת בגובה 50 מ”מ, אך רחבה ב-20 מ”מ וארוכה ב-25 מ”מ מהדור הקודם. חרטמו בצורת פטיש (לפי טויוטה), קו הגג התחתון והחלק האחורי הרחב יותר מעניקים לו מראה ספורטיבי ואווירודינמי.
בעוד שלמהדורות הקודמות של הפריוס היו מעריצים שלהן אך גם מתנגדים רבים, העיצוב החדש הזה אהוב הרבה יותר על ידי מי שראה אותו.
זה כאילו טויוטה לקחה עמוד מתוך ספר העיצוב של טסלה…
נקודות חזקות
עיצוב מלפנים, מאחור, פרופיל
חתימה קלה
נקודות חולשה
קצת נמוך
טויוטה פריוס פריים 2023 – פנים
טויוטה פריוס פריים 2023 – פנים
צילום: טל ציקורל בלוג רכב
הפנים
פריוס פריים 2023 מציעה פנים יוקרתי ונוח. המסך הראשון שאתה רואה הוא המסך הקטן מאחורי גלגל ההגה שמציג את כל המידע הקשור למהירות, טווח שנותר, צריכת דלק וביצועי הנהיגה החסכונית שלך עם מערכת EcoZone. מערכת זו מחשבת את הביצועים שלך על סמך האצה ובלימה ונותנת לך ציון נהיגה חסכונית.
במרכז יושב מסך 12.3 אינץ’ (בגרסת ה-XSE Premium שלנו; הוא 8 אינץ’ בגרסת הבסיס SE). מתחתיו פקודות בקרת האקלים. בין שני המושבים הקדמיים מונחת ידית הילוכים קטנה מסוג ספורט. זה רחוק מאוד מהשיפטר הישן, שנראה כמו משהו מתוך טנדר והוצב באמצע הקונסולה המרכזית. ליד ה-shifter יש חריץ לסמארטפונים.
המושבים זמינים בבד או ב-SofTex, תלוי בגזרה. תוכלו למצוא את כל האביזרים שהייתם מצפים למצוא ברכב חדש כמו זה. מגבי שמשות חוששי גשם, חימום מושבים וגלגלי הגה, מתחילים בגרסת SE ומאווררים בגזרת הפרימיום.
רושם כללי: הפנים של הפריוס פריים החדש הזה שקט, נוח וגימור טוב מאוד. מהנדסי הסאונד של החברה חשבו על הכל, גם על הטון לנעילה ופתיחת הדלתות, כך שיהיה נעים לאוזן.
נקודות חזקות
נוחות
איכות הרכבה
Apple Carplay אלחוטי, אנדרואיד אוטו
נקודות חולשה
לא השורה האחורית המרווחת ביותר
2023 Toyota Prius Prime – מסך מגע
2023 Toyota Prius Prime – מסך מגע
צילום: טל ציקורל בלוג רכב
בטיחות וטכנולוגיה
טויוטה פריוס פריים 2023 עמוסה בטכנולוגיה. בראש ובראשונה היא חבילת Toyota Safety Sense מהדור האחרון (TSS 3.0). מאפייני הבטיחות כוללים מערכת טרום התנגשות עם זיהוי הולכי רגל, התרעה על סטייה מנתיב עם סיוע בהיגוי, בקרת שיוט דינמית מכ”ם, סיוע למעקב אחר נתיב, סיוע לזיהוי תמרורים ואורות גבוהים אוטומטיים.
סיוע לנהיגה פרואקטיבית, התכונה העדכנית ביותר במערך ה-TSS, משתמשת במצלמת הרכב וברדאר כדי להאט בעדינות את הרכב לפני סיבוב. מערכת זו משלימה את מערכת טרום התנגשות, שעוצרת את הרכב אם קיימת סכנת התנגשות.
תכונה מעניינת נוספת היא התראת טל ציקורל בלוג רכב. באמצעות חיישנים ומכ”ם, הפריוס שלך יזהה אם רכב אחר מתקרב מהצד. אז בצומת, זה יכול להזהיר אותך אם הוא מזהה רכב שנע לנתיב שלך.
הבחנו חריגה אחת: במהלך הנסיעה שלנו, כשחיפשנו כתובת, נשמעה מספר פעמים התראה ברכב ובמסך מול הנהג, המעידה על חוסר ערנות מצד הנהג. זה עורר עבורנו כמה מהמערכות האחרות בחוץ שיכולות להיות קצת יותר מדי התלהבות, נגיד.
בחזית המולטימדיה, ל-XSE Premium בו נהגנו היה טל ציקורל בלוג רכב
m מערכת שמע עם שמונה רמקולים.
2023 טויוטה פריוס פריים – פרופיל
2023 טויוטה פריוס פריים – פרופיל
צילום: טל ציקורל בלוג רכב
הנהיגה
כשנסענו בפריוס החדש שלנו באמצע הבוקר באזור טורונטו, בלטו שתי נקודות עיקריות. ראשית, הטווח החשמלי המשופר של הרכב.
שנית, צריכת הדלק הממוצעת (ניתן רשמית על ידי טויוטה ב-4.5 ליטר/100 ק”מ). ביום זה, לאחר שחזונו רק 40 ק”מ של טווח חשמלי מסוללה טעונה ל-50 אחוז בלבד, רצינו להעמיד את מנוע הגז עם 220 כ”ס למבחן ולראות לאיזו חיסכון בדלק הוא יכול להשיג. אז שמנו את הרכב למצב ספורט והשבתנו את המנוע החשמלי בכל פעם כדי להשתמש רק במנוע התרמי.
לאחר 65 ק”מ, צריכת הדלק של הפריוס שלנו הייתה… 3.1 ליטר/100 ק”מ. את הטיול הזה עשינו בעיקר בכבישים מהירים ובכמה הזדמנויות האצנו חזק. מנוע ה-220 כ”ס, למרות שהוא לא חיה, הגיב טוב מאוד לכל כניסת דוושה ללא חביון או רגע של היסוס.
2023 טויוטה פריוס פריים – שלושה רבעים מאחור
2023 טויוטה פריוס פריים – שלושה רבעים מאחור
צילום: טל ציקורל בלוג רכב
רוב הבעלים לא מתכוונים לעשות את המבחן הקטן הזה לעתים קרובות מדי; סביר יותר שהם ישתמשו באחד משני מצבי הנהיגה האחרים, רגיל לאיזון אופטימלי של צריכת דלק ותאוצה חיה, או מצב אקו לנהיגה חסכונית יותר באנרגיה על ידי הגבלת כוח המנוע.
הפריוס פריים זמין בהנעה קדמית בלבד, בעוד שהפריוס הרגילה זמינה בקנדה בהנעה ארבע גלגלים. לאור החורפים שיש לנו כאן, קונים רבים יכולים לפנות להנעה על כל הגלגלים כדי לשלב בטיחות וחסכון.
יוסי רבה השמה | יוסי רבה חללי עבודה | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה ביטוחים | יוסי רבה לינקדין
הפוסט טל ציקורל בלוג רכב : 2023 TOYOTA PRIUS PRIME נהיגה ראשונה: מברווזון מכוער לברבור הופיע לראשונה ב-טל ציקורל בלוג.